Aναστολή/διακανονισμό Φυλακιστηρίων Ενταλμάτων

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να προβεί σε αίτηση για σύσταση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για αναστολή/διακανονισμό φυλακιστηρίων ενταλμάτων με βάση το άρθρο 53.4 του Συντάγματος, μπορεί, από τούδε και στο εξής, να προμηθεύεται το σχετικό έντυπο αίτησης από τους Αστυνομικούς Σταθμούς όλων των επαρχιών καθώς και ηλεκτρονικά, από την ιστοσελίδα της Νομικής Υπηρεσίας www.law.gov.cy, πεδίο «Έντυπα/Αιτήσεις».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, αυτό γίνεται μετά από συνεννόηση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας με τον Αρχηγό Αστυνομίας.

Οι συμπληρωμένες αιτήσεις θα υποβάλλονται είτε ιδιοχείρως στη Νομική Υπηρεσία, είτε μέσω τηλεομοιότυπου στον αριθμό 22 665080, είτε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου entalmata-filakistirion@law.gov.cy, καταλήγει η ανακοίνωση.

Χαιρετισμός Υπουργού Άμυνας κ. Σάββα Αγγελίδη για την αλλαγή της Αρχηγίας της Εθνικής Φρουράς

Με ιδιαίτερη συγκίνηση αποχαιρετούμε τον Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, ο οποίος παραδίδει την Αρχηγία της Εθνικής Φρουράς. 

Τα τρία χρόνια της ευδόκιμης υπηρεσίας και προσφοράς του στην Εθνική Φρουρά, έχουν ήδη γραφτεί με κεφαλαία γράμματα στην ιστορία της.

Σε μια δύσκολη καμπή, μια περίοδο προκλήσεων στην ΑΟΖ αλλά και στο έδαφός της Κυπριακής Δημοκρατίας, επωμίστηκε το τεράστιο βάρος υλοποίησης μιας εξαιρετικά επίμοχθης αποστολής, την οποία έφερε σε πέρας, επιδεικνύοντας πάντα στρατιωτικό επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Με μοναδική προσήλωση στο καθήκον, έθεσε για τρία χρόνια τις πλούσιες επιτελικές του εμπειρίες και τις πολύτιμες επιχειρησιακές του γνώσεις στην υπηρεσία της πατρίδας μας.

Με επιμονή και υπομονή, ως Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς είχε πρωτεύοντα ρόλο στη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στην Εθνική Φρουρά από ιδρύσεώς της και την οποία παρέλαβε όταν ανέλαβε την Αρχηγία, στα πολύ αρχικά της στάδια. Η Αρχηγία του σημαδεύτηκε από την πρόσληψη των πρώτων γυναικών συμβασιούχων οπλιτών, με την οποία σήμανε ουσιαστικά η νέα εποχή στο στράτευμα, όπου άντρες και γυναίκες οπλίτες καλούνται να συνυπάρχουν, να συμβιώνουν και να συνεκπαιδεύονται και όταν απαιτηθεί να υπερασπιστούν από κοινού την ελευθερία της πατρίδας.

Ασφαλώς η μετεξέλιξη και αναδιοργάνωση του στρατεύματος, αποτελεί ζώσα διαδικασία και θα συνεχιστεί μέχρι η Εθνική Φρουρά να καταστεί ένας σύγχρονος και ευέλικτος στρατός, εφαρμόζοντας σύγχρονες μεθόδους και υιοθετώντας ανάλογη νοοτροπία. 

Επιπλέον, ο Στρατηγός Λεοντάρης με τη δική του προσωπική συνδρομή και εμπειρία, συνέβαλε στην εξωστρέφεια της Εθνικής Φρουράς. Έκανε αισθητή την παρουσία της στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων, συμμετέχοντας στις προκλήσεις των σύγχρονων Στρατών και λόγω της τεράστιας τριβής που είχε με ξένους Στρατούς κατά την υπηρεσία του στον Ελληνικό Στρατό, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη στρατιωτική συνεργασία με ξένες χώρες καθώς επίσης και στη συμμετοχή Στελεχών της Εθνικής Φρουράς σε Ευρωπαϊκές στρατιωτικές επιχειρήσεις και δραστηριότητες. 

Είμαι πεπεισμένος πως χάρις στον Στρατηγό Λεοντάρη, οι  Ένοπλες Δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας κινούνται στα πρότυπα αξιόμαχου, ετοιμότητας και τεχνογνωσίας σύγχρονων ευρωπαϊκών Στρατών. 

Στρατηγέ Λεοντάρη, 

Εκ μέρους όλου του προσωπικού του Υπουργείου Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς, της Πολιτείας, αλλά και ολόκληρης της Κυπριακής Κοινωνίας σε ευχαριστούμε! Ευχόμαστε υγεία και κάθε καλό!

Την ίδια στιγμή, καλωσορίζουμε στην Κύπρο τον Αντιστράτηγο Ζερβάκη Δημόκριτο κατόπιν της επιλογής του από την Πολιτεία ως νέου Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς. 

Είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσει με επάρκεια και ευσυνειδησία, το έργο του προκατόχου του, εκπληρώνοντας τις προσδοκίες του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, του λαού και της Πολιτείας ολόκληρης.

Αρχηγέ, 

Οι προκλήσεις που έχετε να αντιμετωπίσετε είναι πολλαπλές και πολυεπίπεδες. Είμαι βέβαιος ότι, με τις περγαμηνές που κουβαλάτε, με τις γνώσεις, τον επαγγελματισμό σας και την αγάπη για το πολύπαθο νησί μας, το έργο σας θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία για το καλό της πατρίδας μας. Να ‘στε σίγουρος πως θα με βρείτε συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο σ’ αυτή σας την προσπάθεια. 

Κάθε επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα!